top of page

MAT- VIN- & INSPIRATIONSRESA, 8 DAGAR

Följ med på en personlig mat-, vin och inspirationsresa till underbara Toscana. En resa där vi kommer ta hand om dig i åtta dagar. På resan kommer vi besöka fantastiska vingårdar och restauranger, lära oss mer om vin och vinprovning. Resan vänder sig även till människor som dessutom vill lära sig tillaga egengjord pasta i alla dess former samt hur du gör den perfekta italienska pizzan som vi sen lagar i vedugnen. 

På den här resan besöker även Lucca under en heldag. Här får vi historiska guidningar och passar sen på att shoppa lite.  Du får även möjlighet att lära känna nya människor som delar samma intressen som du själv har.

Under resan bor och utgår vi dagligen från gården Casa Oliveta. Vi provsmakar allt som Toscana har att erbjuda, besöker vingårdar och provar viner. Vi får även, under en sommeliers ledning, utbildning i vinprovning samt lära oss mer om italienska viner. Vi besöker fantastiska restauranger som serverar mat från regionen och till det dricker vi lokala viner. Tid för egen tid vid poolen kommer också finnas. Vi börjar dessutom varje morgon med valfri aktivitet som yoga eller en härlig morgonpromenad för de som vill. Det här är inspirations- och livsnjutarresor på högsta nivå.

Dagsprogram

Dag 1. Lördag - Avresa från Stockholm-Skavsta (kontakta oss för annan flygplats)

Välkommen till Italien och Toscana. Vid ankomsten i Pisa möter vi dig på flygplatsen och en buss tar dig till Colle di Compito och gården Casa Oliveta där vi kommer bo hela veckan. Efter att ha checkat in på ditt rum och packat upp väntar sen en enklare middag samtidigt som vi hälsar på varandra.

Dag 2. Söndag – Besök på vingårdar samt middag på gården

Efter en skön morgon vid beger vi oss till den första vingården http://www.buonamico.it/ där vi kommer att prova deras viner följt av en guidning. Efter det åker vi vidare till vingården https://www.fattoriailpoggio.net/ där vi kommer att prova deras viner samtidigt som vi äter en sen lunch på gården. Kvällen tillbringar vi sen hemma med lite plock och goda viner.

Dag 3. Måndag – Besök på vingårdar

Efter sedvanlig morgonritual och efterföljande frukost beger vi oss sen till två vingårdar.  Därefter åker vi vidare till mindre vingård som tillverkar naturviner för nästa provning. Middagen intages på en lokal restaurang som har ett stort antal pizzor att välja ifrån.

Dag 4. Tisdag – Besök på vingårdar samt middag på lokal restaurang på kvällen

Denna dag kommer vi efter frukost åka en speciell vingård som jobbar mycket med det ”andliga”. Gården http://www.caiarossa.com/en/. Här får vi en visning, lunch och vinprovning samt en berättelse hur de tänker när de producerar sina fantastiska viner.  På kvällen äter vi en middag på en lokal restaurang nära där vi bor.

 

Dag 5. Onsdag – Fri dag

Frukosten serveras som vanligt denna morgon. Och efter det är det en fri dag för er att göra vad ni vill. Kanske bara hänga vid poolen eller åka in till Lucca igen. Väl hemma sen på kvällen väntar en enklare buffé med tillhörande viner för de som inte väljer att göra något eget den kvällen.

Dag 6. Torsdag– Besök i Lucca samt matlagningskurs i pastatillverkning

Efter frukost åker vi till staden Lucca för lite shopping samt en guidning. Vi avslutar här sen med en gemensam lunch innan vi sen åker hem till gården igen. Framåt kvällen samlas vi för att få lära oss att tillaga egengjord pasta som vi sedan kommer att äta tillsammans med goda lokala viner.

 ​

Dag 7. Fredag – Besök på vingårdar samt avslutningsmiddag på gården.

På fredagen tar vi det lite lugnt på morgonen för att sedan framåt lunchtid åka till resans sista vingård http://www.montechiari.it. En fantastisk plats med mycket bra viner. Här kommer vi få en rundvandring för att sedan äta en härlig lunch samtidigt som vi njuter av den härliga 360 gradiga utsikten. Här finns det även möjlighet att beställa hem viner till Sverige. Självklart går det även att göra på de andra gårdarna med. Efter det åker vi hem där vi dukar upp för en egen vinprovning där vi testar Italienska viner tillsammans med sommelier Lena Lagerström. Efter det avslutar vi med en stor härlig festmåltid på gården.​

Dag 8. Lördag - Hemresa till Sverige

Vi tar oss med buss till flygplatsen för hemfärd till Sverige

  • Black Facebook Ikon
  • Black Instagram Ikon
bottom of page