MAT- VIN- & INSPIRATIONSRESA, 5 DAGAR

Följ med på en personlig mat-, vin och inspirationsresa till underbara Toscana. En resa där vi kommer ta hand om dig i fem dagar. På resan kommer vi besöka fantastiska vingårdar och restauranger, lära oss mer om vin och vinprovning. Vi kommer även att besöka staden Lucca och höra historien om denna underbara stad. Du får även möjlighet att lära känna nya människor som delar samma intressen som du själv har. Det här är en inspirations- och livsnjutarresa på högsta nivå. 

Under resan bor och utgår vi dagligen från gården Casa Oliveta. Vi provsmakar allt som Toscana har att erbjuda, besöker vingårdar och provar viner. Vi får även, under en sommeliers ledning, utbildning i vinprovning samt lära oss mer om italienska viner. Vi besöker fantastiska restauranger som serverar mat från regionen och till det dricker vi lokala viner. I staden Lucca får vi en historisk guidning och passar sen på att shoppa lite. Tid för egen tid vid poolen kommer också finnas. Vi börjar dessutom varje morgon med valfri aktivitet som yoga eller en härlig morgonpromenad för de som vill.

 

Dagsprogram sommaren 2019  

Dag 1. Tisdag - Avresa från Stockholm Skavsta (kontakta oss för annan flygplats)  (kontakta Välkommen till Italien och Toscana. Vid ankomsten i Pisa ca kl.13.00 möter vi dig på flygplatsen och en buss tar dig till Colle di Compito och gården Casa Oliveta där vi kommer bo hela veckan. Efter att ha checkat in på ditt rum och packat upp väntar sen en spännande vinprovning där vår sommelier, Lena Lagerström, låter oss prova ett urval av lokala viner. Efter det väntar en middag på gården samtidigt som vi hälsar på varandra.

Dag 2. Onsdag – Besök på vingårdar samt middag på gården.

Efter en skön morgon vid beger vi oss till den första vingården http://www.buonamico.it/ där vi kommer att prova deras viner följt av en guidning. Efter det åker vi vidare till vingården https://www.fattoriailpoggio.net/ där vi kommer att prova deras viner samtidigt som vi äter en sen lunch på gården. Kvällen tillbringar vi sen hemma med lite plock och goda viner.

Dag 3. Torsdag – Besök i Lucca, besök på vingårdar samt middag på restaurang

Efter frukost åker vi till staden Lucca för lite shopping samt en guidning.  Efter det åker vi vidare till vingården http://www.colleverdevineyards.com/ där vi provar deras viner, får en guidning samt avslutar med en härlig lunch. Sen åker hem till gården igen för att koppla av lite vid poolen. Framåt kvällen samlas vi sen för en ny vinprovning där vi får prova fantastiska viner som hålls av vår sommelier Lena Lagerström. Efter det blir det middag på en fantastisk lokal restaurang i området.

Dag 4. Fredag – Besök på vingård samt avslutningsmiddag på gården.

På fredagen tar vi sen det lite lugnt på morgonen för att sen framåt lunchtid åka till resans sista vingård http://www.montechiari.it. En fantastisk plats med mycket bra viner. Här kommer vi få en rundvandring för att sen äta en härlig lunch samtidigt som vi njuter av den härliga 360 gradiga utsikten. Här finns det även möjlighet att beställa hem viner till Sverige. Självklart går det även att göra på de andra gårdarna med. När vi är klara här åker vi till en av Italiens bästa glasställen där vi avnjuter en magisk glass. Väl hemma sen avslutar vi med en stor härlig festmåltid på gården.

Dag 5. Lördag - Hemresa till Sverige

Efter frukosten finns det tid för lite avkoppling vid poolen innan vi sen beger oss till flygplatsen runt kl. 12.00 för vidare färd hem till Sverige igen. Vi landar i Stockholm ca kl.17.00.

  • Black Facebook Ikon
  • Black Instagram Ikon