top of page

MAT- VIN- & INSPIRATIONSRESA, 5 DAGAR

Följ med på en personlig mat-, vin och inspirationsresa till underbara Toscana. En resa där vi kommer ta hand om dig i fem dagar. På resan kommer vi besöka fantastiska vingårdar och restauranger, lära oss mer om vin och vinprovning. Vi kommer även att besöka staden Lucca och höra historien om denna underbara stad. Du får även möjlighet att lära känna nya människor som delar samma intressen som du själv har. Det här är en inspirations- och livsnjutarresa på högsta nivå. 

Under resan bor och utgår vi dagligen från gården Casa Oliveta. Vi provsmakar allt som Toscana har att erbjuda, besöker vingårdar och provar viner. Vi får även, under en sommeliers ledning, utbildning i vinprovning samt lära oss mer om italienska viner. Vi besöker fantastiska restauranger som serverar mat från regionen och till det dricker vi lokala viner. I staden Lucca får vi en historisk guidning och passar sen på att shoppa lite. Tid för egen tid vid poolen kommer också finnas. Vi börjar dessutom varje morgon med valfri aktivitet som yoga eller en härlig morgonpromenad för de som vill.

 

Dagsprogram  

Dag 1. Tisdag - Avresa från Stockholm med Ryanair

Välkommen till Italien och Toscana. Vid ankomsten möter vi er, som valt den gemensamma transporten, på flygplatsen och en buss tar dig till Colle di Compito och gården Casa Oliveta där vi kommer bo hela veckan. Efter att ha checkat in på ditt rum och packat upp väntar, så träffas vi över ett glas bubbel, för att lära känna varandra. Middagen intas på vingården https://www.fattoriailpoggio.net/ där vi kommer att prova deras viner tillsammans med maten.

Dag 2. Onsdag – Besök på lokal, biodynamisk, vingård

Efter en skön morgon vid beger vi oss till dagens första vingård, som ligger utanför Lucca och producerar biodynamiska viner. Där äter vi lunch, provar deras viner och får en rundtur. Därefter åker vi vidare till den charmiga staden Lucca, där ni får möjlighet att strosa runt under ett par timmar. Middagen intages på en lokal restaurang som har ett stort antal pizzor att välja ifrån.

Dag 3. Torsdag – Besök på vingård med mycket höga ambitioner

Denna dag kommer vi efter frukost åka en speciell vingård som arbetar på mycket hög nivå med biodynamiska viner och Feng Shui,  http://www.caiarossa.com/en/. Här får vi en visning, lunch och vinprovning samt en berättelse hur de tänker när de producerar sina fantastiska viner. På kvällen äter vi en enklare middag  hemma på gården.

Dag 4. Fredag – Besök på vingård samt avslutningsmiddag på gården.

På fredagen tar vi sen det lite lugnt på morgonen för att sen framåt lunchtid åka till resans sista vingård http://www.montechiari.it. En fantastisk plats med mycket bra viner. Här kommer vi få en rundvandring för att sen äta en härlig lunch samtidigt som vi njuter av den härliga 360 gradiga utsikten. Här finns det även möjlighet att beställa hem viner till Sverige. Självklart går det även att göra på de andra gårdarna med. När vi är klara här åker vi till en av Italiens bästa glasställen där vi avnjuter en magisk glass. Väl hemma sen avslutar vi med en stor härlig festmåltid på gården.

Dag 5. Lördag - Hemresa till Sverige

Efter frukosten är det utcheckning, och gården lämnas senast kl.10.00. De som valt den gemensamma transporten körs till flygplatsen.

Med reservation för ändringar.

  • Black Facebook Ikon
  • Black Instagram Ikon
bottom of page