top of page

MAT- VIN- & INSPIRATIONSRESA, 8 DAGAR

Följ med på en personlig mat- vin och inspirationsresa till underbara Toscana.  Här kommer du få lära dig tillaga egengjord pasta samt andra spännande lokala rätter från regionen. Vidare kommer vi besöka fantastiska vingårdar och restauranger, lära oss mer om vin och vinprovning. Du får även möjlighet att lära känna nya människor som delar samma intressen som du själv har. Det här är en inspirations- och livsnjutarresa på högsta nivå!

Under resan bor och utgår vi dagligen från gården Casa Oliveta. Vi provsmakar vad Toscana har att erbjuda, besöker vingårdar och provar viner. Vi får även, under en sommeliers ledning, utbildning i vinprovning samt lära oss mer om italienska viner. Vi lär oss tillaga egen pasta under ledning av italienska kockar. Vi besöker fantastiska restauranger som serverar mat från regionen och till det dricker vi lokala viner. Vi besöker staden  Lucca  där vi får en historisk guidning samt ledig tid för shopping. Tid för bad i både havet och poolen kommer också finnas. Vi börjar dessutom varje morgon med egen aktivitet som t.ex yoga eller en härlig morgonpromenad.

Dagsprogram 2 - 9 oktober 2021

Efter feedback från vår första Mat- och Vinresa med Munskänkarna Birger Jarl, så har vi gjort ett par ändringar i programmet 

Dag 1. Lördag - Avresa från Stockholm-Skavsta (kontakta oss för annan flygplats)

Välkommen till Italien och Toscana. Vid ankomsten i Pisa möter vi dig på flygplatsen och en buss tar dig till Colle di Compito och gården Casa Oliveta där vi kommer bo hela veckan. Efter att ha checkat in på ditt rum och packat upp väntar sen en lite italienskt plock samtidigt som vi hälsar på varandra.

Dag 2. Söndag – Besök på vingårdar samt middag på gården

Efter en skön morgon vid beger vi oss till den första vingården http://www.buonamico.it/ där vi kommer att prova deras viner följt av en guidning. Efter det åker vi vidare till vingården https://www.fattoriailpoggio.net/ där vi kommer att prova deras viner samtidigt som vi äter en sen lunch på gården. Kvällen tillbringar vi sen hemma med lite plock och goda viner.

Dag 3. Måndag – Besök på biodynamisk vingård

Efter sedvanlig morgonritual och efterföljande frukost beger vi oss sen till  dagens vingårdsbesök. Vi besöker gården  http://www.colleverdevineyards.com/ där vi äter lunch, provar deras viner och får en rundtur. Därefter åker vi, om möjligt, vidare till  en mindre vingård för nästa provning. Middagen intages på en lokal restaurang som har ett stort antal pizzor att välja ifrån.

Dag 4. Tisdag – Besök på vingård med mycket höga ambitioner

Denna dag kommer vi efter frukost åka en speciell vingård som jobbar mycket med det ”andliga”. Gården http://www.caiarossa.com/en/. Här får vi en visning, lunch och vinprovning samt en berättelse hur de tänker när de producerar sina fantastiska viner. På kvällen äter vi en enklare middag  hemma på gården.

Dag 5. Onsdag – Frivilligt program

Frukosten serveras som vanligt denna morgon. Efter det kan man vara kvar på Casa Oliveta, välja annan aktivitet, men det avgår också bilar till den ändlösa naturstranden, där man kan äta en fantastisk lunch på en fisk- och skaldjursrestaurang om man så önskar. Väl hemma sen på kvällen väntar en enklare buffé med tillhörande viner för de som inte väljer att göra något eget den kvällen.

Dag 6. Torsdag– Besök i Lucca samt matlagningskurs i pastatillverkning

Efter frukost åker vi till staden Lucca för lite shopping. Efter det intages en gemensam, enklare lunch, med en efterföljande guidning. Framåt kvällen samlas vi för att få lära oss att tillaga egengjord pasta som vi sedan kommer att äta tillsammans med goda lokala viner.

 ​

Dag 7. Fredag – Besök på vingårdar samt avslutningsmiddag på gården.

På fredagen tar vi det lite lugnt på morgonen för att sedan framåt lunchtid åka till resans sista vingård http://www.montechiari.it/. En fantastisk plats med mycket bra viner. Här kommer vi få en rundvandring för att sedan äta en härlig lunch samtidigt som vi njuter av den härliga 360 gradiga utsikten. Här finns det även möjlighet att beställa hem viner till Sverige. Självklart går det även att göra på de andra gårdarna med. Efter det åker vi hem där vi dukar upp för en egen vinprovning där vi testar Italienska viner tillsammans med sommelier Lena Lagerström. Efter det avslutar vi med en stor härlig festmåltid på gården.​

Dag 8. Lördag - Hemresa till Sverige

Vi tar oss med buss till flygplatsen för hemfärd till Sverige

Pris: 19 900 kr

Med reservation för ändringar.

  • Black Facebook Ikon
  • Black Instagram Ikon
bottom of page