top of page

Tränings- och livsstilsresa - Resor utöver det vanliga

Vill du skapa en sund livsstil genom goda vanor? Då ska du följa med oss till Toscana! Vi kommer träna tillsammans utomhus varje dag och njuta av mat, sol, bad, värme och härlig gemenskap – allt i Toscanas vackra landskap. Dessutom får du föreläsningar där vi går igenom kost, sömn, motion, stress och hur du hittar mål i livet. Denna helhet kommer ge dig de nycklar och verktyg som behövs för att skapa ett balanserat och hälsosamt liv.

De kunskaper du får genom vår kostföreläsning kommer förvaltas direkt genom att vi tillsammans kommer laga vissa måltider. Då har vi möjligheten att prata om råvarorna, där mycket är ekologiskt odlat på gården när vi tillagar dem. Det härliga med att vi har en hel vecka tillsammans, är all den tid vi har till att prata om kosten och där du kommer hem med massvis av kunskap och inspiration. Man kan faktiskt njuta av hälsosam mat!


Tillsammans med kosten kommer givetvis motionen. Varför skall vi motionera, och vad ska man göra? Det kommer vi också att täcka för att du skall förstå att det inte behöver vara extremt på något sätt för att det faktiskt skall ge resultat för hälsan! Varje dag kommer vi träna på olika sätt som passar alla nivåer. Styrketräning i olika former, löpning/promenader och Yoga står på programmet, varav en del kommer att genomföras på engelska. Sen att vi gör detta utomhus i vackra Toscana med alla dofter, solen och värmen gör detta helt magiskt.

Vi vet idag att stressen skapar problem för oss som individer och för samhället. Men hur skall vi tänka och agera för att den inte skall bryta ner oss? Hur kan sömn påverka oss och hur viktigt är sömnen egentligen för vår hälsa? Detta går vi också igenom i två olika föreläsningar som kommer ge dig en klarare syn på dessa otroligt viktiga ämnen.

Men vad är allt detta värt om vi inte har drömmar och mål i livet?! Och hur lär vi känna oss själva bättre för att kunna leva våra drömmar och sätta mål som verkligen passar oss själva? Uppdelat i två stora block kommer Peppe gå igenom detta på ett inspirerande sätt.

Detta är dock inte det enda vi kommer göra under veckan. Utöver ovan nämnde händelser, blir det besök i vackra Lucca, sol och bad i både pool och hav samt egen tid. Men vad vore en resa till Toscana utan besök på vingårdar?! Lena, som tillsammans med Peppe äger gården vi bor på, är både sommelier och utbildad till vinmakare.

Denna resa riktar sig till dig som vill lära sig att njuta av livet med alla dessa viktiga pusselbitar som måste finnas för att balansen och glädjen skall finnas!

PRIS OCH DATUM

Datum: 4-11 september 2021

Reslängd:  8 dagar

Gruppstorlek:  Max 14 personer + arrangörer

Målgrupp: Alla som vill träna och utveckla sin livsstil

Introduktionspris: 18 900:- exkl.flyg

I RESAN INGÅR

Boende (se ovan)

Del i dubbelrum

Alla transporter i Toscana

Alla måltider och drycker (förutom en lunch i Lucca)

Alla tränings samt Yogapass

Alla föreläsningar

Alla utflykter

Reseledare, träningsinstruktörer mm

HÖJDPUNKTER PÅ RESAN

Träningspass varje dag

Besök och middag på vingård

Vandra på stranden vid medelhavet

Vandring i bergen med underbar utsikt

Besök i charmiga staden Lucca

Lyxigt boende på Casa Oliveta

Lära känna nya människor

Dagsprogram

Dag 1. Lördagen den 4 september - Avresa från Stockholm

Välkommen till Italien och Toscana. Du landar på Pisa Airport. Vid ankomsten i Pisa möter vi dig på flygplatsen och en buss tar dig till Colle di Compito och gården Casa Oliveta där vi kommer bo under resan. Efter att ha checkat in på ditt rum och packat upp väntar kan man ta en promenad i omgivningarna eller hänga vid poolen. På kvällen en gemensam välkomstdrink och middag på gården.

Dag 2. Söndagen den 5 september

På morgonen får man välja mellan ett löp- eller ett yogapass för att få igång våra kroppar. Efter det väntar en uppdukad frukost. Efter frukost är det en föreläsning om att nå sina mål, del 1. Lunch serveras sedan på gården. På eftermiddagen ett Tabata pass. Middagen intas på gården.

Dag 3. Måndagen den 6 september

Vi startar kroppen med rörlighetsträning före frukosten. Efter frukost är det föreläsningar om kost, och sedan innan lunch en föreläsning om sömn. Efter lunch ett HIIT pass. På kvällen äter vi middag på gården och fortsätter att tala om vikten av kosten.

 

​Dag 4. Tisdagen den 7 september

Vi startar som vanligt morgonen med ett träningspass före frukosten. Sedan beger vi oss in till staden Lucca där vi äter lunch på egen hand för att sedan uppleva en stadsvandring och guidning. Här finns det även tid för lite shopping innan vi beger oss hem för ett Yin Yoga pass. Vi avslutar sen dagen med en härlig avslutningsmiddag med överraskningar.

Dag 5. Onsdagen den 8 september

Vi äter en tidig frukost, för att sedan åka till stranden där vi genomför ett parträningspass. Vi äter lunch på en fisk- och skaldjursrestaurang vid stranden.  Efter lunch kopplar vi av och njuter av strand, sol och medelhavet. På kvällen äter vi middag på gården.

Dag 6. Torsdagen den 9 september

Vi startar som vanligt morgonen med ett träningspass före frukosten. Efter frukost fortsätter del 2 av föreläsningen om att nå sina mål. Efter lunch på gården, så är det ett rörlighetsträningspass. Efter det så gör vi oss i ordning för att åka iväg på vingårdsbesök i det närbelägna vinområdet Montecarlo, där vi provar vin och äter middag.

Dag 7. Fredagen den 10 september

Vi startar lugnt med morgonmys före frukost. Efter frukost träning. Lunch och middag intas på gården. På eftermiddagen är det fri aktivitet.

Dag 8. Lördagen den den 11 sep

Sista dagen börjar vi med träning följt av frukost. Efter det är det sedan dags att packa ihop våra saker för att sedan bege oss till flygplatsen för hemfärd till Sverige med härlig energi i kroppen och en massa nya vänner.

OM INSTRUKTÖRERNA

Peppe Ekmark

Peppe Ekmark är en passionerad föreläsare som lägger ner sin själ i varje föreläsning han håller. Peppe har en mycket engagerande och interaktiv föreläsningsmetod som har gjort honom till en mycket populär och uppskattad föreläsare. Ni kan läsa mer om Peppe på peppeekmark.se .

Daniel och Courtney Landin

Daniel har varit aktiv i hälsobranschen i snart 18 år där han började sin bana trogen som massageterapeut och som strax därefter utbildade sig till personlig tränare med. I samma veva startade han sitt första företag där han for runt på olika företag och gym där han var kontrakterad.
I sin uppväxt så var det mycket fokus på idrott, framför all ishockey. Tyvärr avslutades karriären väldigt tidigt, som han ångrar än idag men som alltid finns med som drivkraft i allt han gör då inget får avslutas om han inte först gett allt han har.
2007 blev Daniel bjuden på ett bröllop i vackra Italienska Bellagio,Como, där hans nära vän skulle gifta sig. Resan blev dock inte som han tänkt sig då han träffade Courtney där, blev blixtförälskad och som idag är hans fru. De har idag har en 6-årig dotter och där Daniel även har en 16-årig dotter sedan tidigare.  2010 klev han in i gymkedjan Puls & Träning där han blev franchisetagare. Idag 10 år senare driver han två gym tillsammans med sin fru Courtney i samma kedja, där ett av deras gym varit nominerat till årets gym i Sverige fyra år i rad.
Courtney är en amerikansk f.d. Olympier (2002 & 2006) i den något udda sporten Rodel. Flyttlasset till Sverige gick 2012, fem år efter att hon träffat Daniel i Italien och avslutat sin militärtjänstgöring i National Guard. Väl i Sverige, efter att de fått sin dotter, började hon utbilda sig först till personlig tränare och sen till sömncoach. Idag är hon en av Sveriges mest utbildade inom mammaträning/mammakroppen och släpper sin första bok ”Gravidstyrka” under våren 2020. Hon arbetar idag med familjer där hon vägleder dem som hälsocoach i sömn, motion och kost. Allt för att helheten skall bli så bra som möjligt. Hon har även föreläst en hel del om sömn i olika sammanhang. I gymmet jobbar hon dels med pt-kunder, men kör även andra grupper men där det största fokuset såklart ligger på mamma-/föräldraklasserna.

  • Black Facebook Ikon
  • Black Instagram Ikon
bottom of page